SIF's historie

Veloverstået Sportsfest 2019

Opslået den 21/08/2019


Sportsfest 2019

 

Så er sportsfesten 2019 veloverstået og teltet er pakket sammen igen. Det har igen i år været en fantastisk uge, med masser at mennesker og deltagelse på stadionet.

Fredag startede med LAN-party hvor ca. 20 unge menneske overnattede i teltet og spillede computer til den helt store guldmedalje.

Søndag skulle vinderen af Høvdingebold turneringen findes, men først en hyggestund i teltet med morgenkaffe og rundstykker. Høvdingebold turneringen blev afholdt og vinderen fundet. Solbakken/Syrenvej vandt – tillykke til dem. Teltet dannede søndag aften rammen for gudstjeneste og sang fra West Coast Gospel Voices.

Efter et par dage med dårligt vejr, kom onsdag og eftermiddags/aftens sol. Det resulterede i endnu en fantastisk aften på stadion med MC og veteranbil træf – 1130 køretøjer og massere af tilskuere. En aften som vi fra foreningens side kun, kunne drømme om. Vi er stolte af at en lille forening gang på gang formår at afholde så stort et arrangement. Det kan vi kun fordi folk i byen og opland altid er villige til at bakke op omkring det – tak for det. Derudover havde foreningen i år fået nogle fantastiske sponsorater fra Flensted – også stor tak for det.

Flensted var også på banen torsdag, hvor de i teltet fortalte om hvad det egentlig er de laver ude på fabrikkerne. Her havde de lækre smagsprøver med og en lille hilsen som folk kunne tage med hjem. Forud for Flensteds indslag havde der været fællesspisning med mad fra Skovlund kro. Lokale modeller stillede op til modeshow – hvor tøj fra By Bach i Grindsted, Bruhn i Tistrup og Sports24 fra Grindsted vidste efterårets mode. En rigtig hyggelig aften i teltet, igen med flot opbakning.

Fredag var der gang i den igen – 2x herre senior fodbold, 2x sejr, sikrede grundlag for en sjov og festlig aften i teltet med deltagelse af ca. 100 unge mennesker som hygge og festede natten lang.

Lørdag var regnvejret igen vendt tilbage og det gik desværre lidt udover formiddagsaktiviteterne, men opklaringen kom til eftermiddag og omkring 180 gæster var klar til årets Skovlund Awten. Dejlig mad fra Allans dinner, god musik fra Blue Haweii sikrede fundamentet for en skøn aften med de traditionelle fællessange og dans rundt i telt. Udnævnelse af årets SIFér, som i år blev Hanne Uhd, og amerikansk lotteri med masser af gevinster. Tilbage var bare oprydning søndag, hvor 34 friske personer stod klar.

Skovlund IF siger mange tak for hjælpen og tak til gæsterne som besøgte de forskellige arrangementer i løbet af ugen.


Se hele artiklen

SIF historie

Opslået den 21/08/2017


Oprindelse

I 1904 stiftedes den første boldklub i Skovlund med gårdejer Bærtel Strebøl som formand. Man spillede blandt andet fodbold på hans græsmark.

De første mange år spillede man rundt på forskellige græsmarker. I 1916 blev boldklubben omdannet til Skovlund Idrætsforening med valg af 5 bestyrelsesmedlemmer. I 1924 blev klubben indmeldt i Jydsk Boldspil Union.

Grundlaget for foreningen var anderledes i de første år. Tidligere var der i landsbyen to eller tre mestre fra hvert håndværk, som de nu så sjældne erhverv som skomager, skrædder, karetmager. Disse erhverv findes disse ikke mere. Og mens købmand og brugs og flere med dem havde udlærte og lærlinge - ofte op til fire styks hver - så man senere sådanne erhverv passet af indehaveren eller bestyreren og dennes kone.

På landet havde alle landbrug mindst én ung i sit brød, mange havde to eller tre, og enkelte havde endnu flere medhjælpere. Ingen ung kom længere bort end en cykel kunne nå efter fyraften ved 19-20 tiden. Alle disse forhold gjorde, at der var langt flere i sognet, end der er i dag. De var mere bundne af de nærmeste omgivelser, og derfor var grobunden for et vidt forgrenet foreningsliv større end nu.

Men Skovlund Idrætsforening bed sig fast, og da klubben i 1932 havde fået et hold i Mellemrækken, mente man, at det måtte være slut med at spille på græsmarker og endelig i 1934 lykkedes det at købe 2 tdr. land. Den nye idrætsplads blev indviet den 16. juni 1935. Da man i årenes løb havde fået flere hold, var det nødvendigt at udvide igen og i 1957 indviede man de nye baner. Den seneste udvidelse fandt sted i 1998. Det første klubhus blev opført i 1939 og senere udvidet i 1960 og 1976.

 

Lokalsamfundet

Forholdene har unægtelig forandret sig for idrætsudøverne og foreningen i de år, der er gået siden stiftelsen. Og vilkårene har ikke altid været de bedste for aktiviteternes udvikling. Fra den spæde start spillede økonomien ikke en fremtrædende rolle sådan som nu.

 

Profiler

Miniportræt af markante personer

I de første 25 år var de mest markante personer fra familierne Larsen og Knudsen, der i første generation var repræsenteret med hver 6 medlemmer og vel endnu flere i anden generation. En tredje familie er nævnt i 50-året, nemlig Gøbel Poulsen, der i tre generationer har været drivende kræfter inden for SIF, både som aktive spillere og i foreningens ledelse. Ligeledes i 3 generationer har købmand Johannes Nielsens slægt været engageret i SIF.

Gennem de seneste 25 år er det nok værd at fremhæve én familie, som har ydet en særlig indsats - nemlig familien Uhd. Sonja og Jens Uhd´s fem drenge, Svend Erik, Allan, Jørn, Ole og Per har alle trukket et stort læs for SIF. Mor Sonja har vasket seniorholdenes spillerdragter i næsten 30 år. Svend Erik har både spillet og været i bestyrelsen i mange år - er i dag involveret i sporten i Vejrup. Allan har selv spillet i mange år, trænet damerne i en del år og sidste år og også siddet i SIF`s bestyrelse nogle år.

Jørn har været en af SIF´s mest markante spillere igennem mange år, og er den spiller, der har modtaget diverse pokaler flest gange. Herudover har han været medlem af fodboldudvalget i flere år og er i dag træner i ungdomsafdelingen i SIF/AIF Fodbold.

Ole har været aktiv på fodboldbanen i mange år og er det stadig. Herudover har han trænet fodbolddrenge i mange år - og trænede også damerne i 7 år. Han har siden 1978 været i SIF´s bestyrelse, heraf de seneste 6 år som formand.

Per havde været bestyrelsesmedlem og har nu gennem en del år været kampfordeler. Han er stadig aktiv spiller og har trænet børnehold i mange år.

Der er også 3 andre markante personer, som bør nævnes - nemlig Inge UlrichEigil Vedstesen og Martin S. Nielsen. Disse tre personer har også gennem mange år været, og er stadig en utrolig stabil arbejdskraft som både bestyrelses-medlemmer, trænere og hvad klubben ellers bruger den til.

De nævnte personer er absolut ikke de eneste, der har gjort deres bedste for sporten i Skovlund. Mange har ved deres ihærdighed og trofasthed været med til at højne fodboldspillet i SIF.

 

Højdepunkter

Skovlund IF har igennem mange år haft 2-3 herresenior hold tilmeldt JBU´s turneringer. Klubben råder i 2005 over 2 seniorhold - i Serie 4 og 6.

Damefodbold Damefodbolden startede op i 1973. I 1979 blev det til et jysk mesterskab i Damejunior. Damesenior har spillet i Serie 1 og Serie 2 og blev i 1994 jyske mestre. De seneste år har damerne spillet 7-mands fodbold.

Samarbejdsklub

Skovlund IF og naboklubben Ansager Idrætsforening indledte for en del år siden et samarbejde i ungdomsrækken. Dette samarbejde er igennem årene udvidet og i 2005 har klubben tilmeldt 11 hold i fælles regi.

 

Uddrag fra De jyske fodboldklubbers historie
S.I.F.'s Historie før 1950


Se hele artiklen